Nieuwe album ‘Mosavans’ is uit!

Category: Geen categorie

Eindelijk is hij er! Na Klick (2013) en Oeroeboeroe (2016) presenteren we met trots onze 3e cd Mosavans. De opnames zijn in februari 2019 gemaakt in onze home studio “Happy Bird” van Bert Kamsteeg. Na enige vertraging vanwege het drukwerk, zijn we blij dat we de cd nu kunnen presenteren. Over zowel de muziek als de hoes zijn we zeer tevreden. Ed Baatsen componeerde weer alle stukken die in de studio tijdens de repetities verder werden ontwikkeld en tot volle wasdom kwamen, mede dankzij goede ideeën en inbreng van Han Slinger en Bert Kamsteeg.

Op de cd staan 6 composities:

Het openingsnummer en tevens “titelsong” van de cd Mosavans bestaat uit een gedeelte in 11/8 en in 3/4. De titel Mosavans is ontstaan uit een samensmelting van de namen Monk, Satie en Bill Evans. Het eerste thema, na het piano intro, doet sterk denken aan Monks’ Mysterioso en het 2e gedeelte heeft melodische affiniteit met Satie en harmonisch een link met Bill Evans. De ostinate 11/8 baslijn in het 1e gedeelte geeft het stuk een lekkere drive. Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>